Vergrijzing – een kans om te groeien

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2011

I body•LIFE 9I 2011

NEWS

Actueel nieuws

Meb Keflezighi op Skechers GOrun hardloopschoenen

SKECHERS USA, Inc. breidt haar aanbod aan prestatieschoenen uit met de wereldwijde lancering van Skechers GOrun voor de komende feestdagen. Skechers GOrun is een innovatieve, nieuwe, lichtgewicht lijn van minimalistische hardloopschoenen die uitgerust zijn met de revolutionaire mid-foot strike-technologie en GOimpulse-sensoren die ervoor zorgen dat elke ondergrond optimaal wordt benut.

Topatleet Meb Keflezighi, voormalig winnaar van de marathon van New York en winnaar van het Olympisch zilver in 2004, liep de ING New York City Marathon van 2011 op Skechers GOrun ter introductie van deze nieuwe hardlooplijn. Meb won vorige maand op Skechers GOrun- hardloopschoenen de ‘Rock ‘n’ Roll San Jose Half Marathon’. In een eerder stadium voorzag hij SKECHERS van professionele inzichten door de Skechers GOrun te testen en advies te geven omtrent het ontwerp. De gepatenteerde SmartShoe™-technologie positioneert het lichaam voor een efficiënte verdeling van de impact over de middenvoet. Hierdoor komt de voet sneller los van de grond en wordt de impact op de hiel verminderd.

Hmmm… massage, het perfecte Valentijnscadeau!

Trakteer je lief met Valentijn op een massage. Of je nu voor het eerst masseert of het vaker doet, met Kneipp massageolie wordt elke massage een succes. Vooral de Amandelbloesem Massageolie met amandel-, zonnebloem-, jojoba-, lavendel- en citrusolie is een aanrader voor Valentijn. Deze massageolie heeft een betoverende geur en voelt heel prettig aan op de huid.

Online cursus helpt ouders van tieners met diabetes

Een puber met diabetes: dat betekent extra zorgen en ruzies in het gezin. En extra gezondheidsrisico voor de jongere zelf, ook in de jaren daarna. Reden voor VUmc om een online cursus voor ouders te ontwikkelen: www.mijntienerheeftdiabetes.nl. Het onderzoek is mogelijk gemaakt door het Diabetes Fonds.

De nieuwe online cursus voor ouders van diabetestieners vult een groot gat in de markt. Want tieners vergeten liever even dat ze diabetes hebben en nemen de behandeling vaak niet bepaald serieus. Maartje de Wit, wetenschappelijk onderzoeker van VUmc, kreeg van het Diabetes Fonds geld voor het ontwikkelen van de cursus www.mijntienerheeftdiabetes.nl. De Wit: “Tot nu toe is er altijd veel aandacht voor de tieners zelf. Maar heel weinig voor hun ouders. We hopen dat deze cursus hen steunt bij de problemen waar ze tegenaan lopen.” Via de cursus krijgen de ouders informatie over verschillende manieren om met pubers om te gaan, inzicht in hun eigen manier van opvoeden, en concrete adviezen om hun situatie te verbeteren.

Uitbreiding collectie collarium

Zoals u wellicht weet was KBL de eerste fabrikant die met de Mon Amie collarium op de markt kwam.

Veel fabrikanten volgden met collageenbanken, maar alleen KBL kan de unieke vorm van collageen+UV licht combineren.

Uw klanten kunnen kiezen voor een volledig collageen behandeling, of gecombineerd met UV, voor dat mooie bruine kleurtje. Door het grote succes van de Mon Amie, is megaSun KBL zich gaan uitbreiden op het succes van ons collarium.

Vanaf nu is er een gehele collectie beschikbaar met diverse modellen, grootte, en opties om zo in iedere salon te passen.

Vanaf nu bieden wij een exclusief collarium aan v.a. €8860!! (excl. eindejaarskorting)

Nieuwsgierig geworden?

Kijk dan snel op onze site: www.vanbeurden.nl of bel 013-53022 66

Maquillage Collectie Herfst en Winter 2011

Straal heel de winter dankzij de verzorgende maquillagecollectie Herfst en Winter 2011. Warme, diepe en geïriseerde kleuren voor een ‘smoky effect’. Ontdek de kleuren, die bij u passen bij uw schoonheidsspecialist.

Voor meer informatie: tel. 0348-554695

e-mail: sothys@xs4all.nl ; www.sothys.nl

Het nut van zongerijpte groenten en fruit

Wanneer we niet voldoende verse groenten en fruit eten, hebben we de mogelijkheid om ons voedingspatroon aan te vullen met supplementen. Zongerijptegroente en fruit bevatten vitaminen, mineralen en een groot aantal andere stoffen, welke elkaar versterken en daardoor juist zo belangrijk zijn voor de ‘juiste match’ met ons lichaam. De keuze voor het juiste supplement is daarom niet eenvoudig, maar het is van belang zo dicht mogelijk bij groenten en fruit te blijven.

 Naast groenten en fruit is er nog een derde, voor velen nog onbekende, voedingsbron met dezelfde positieve kenmerken als zongerijpte groeten en fruit; ‘Marcus Rohrer Spirulina’. Spirulina is door de NASA onderzocht en hieruit bleek dat de voedingswaarde van 1 kg Spirulina gelijk staat aan 1.000 kg groenten en fruit. Erg compact dus, en daarom een waardevolle toevoeging aan ons dagelijkse voedingspatroon.

Opmerkelijk in Wellnessland: een sauna in een buis!

Op de beurs Aquanale in Keulen heeft Alpha Industries aan iedereen die het wilde zien (en dat waren er veel!) een primeur getoond: een sauna in een betonnen buis.

Deze sauna ziet er zowel van buiten als van binnen erg spectaculair uit. De robuuste buitenkant ziet er erg eigentijds en strak uit. De ronde vorm maakt de binnenkant heel erg gezellig en comfortabel. Maar dankzij de glazen voorwand heb je toch een open gevoel. Een houtoven geeft het geheel een authentiek saunagevoel. Wie nog extra sfeer wil, kan opteren voor lichttherapie.

nieuws I wellness & health

body•LIFE 9I 2011 I

Edities