Intensere ervaring bij Life Fitness Discover SE4-console

Verschenen in Bodylife nummer 3 2023
Innovatie is essentieel om een pioniersrol te behouden en Life Fitness begrijpt dit als geen ander. Daarom introduceert het bedrijf de Discover SE4-console, die in combinatie met Life Fitness On Demand+ een indrukwekkende evolutie met zich meebrengt. Dankzij ingrijpende verbeteringen in zowel hardware als software wordt de gebruikerservaring naar een nieuw niveau getild en clubs kunnen nu hun eigen identiteit versterken door eigen content te uploaden. ‘Premium’ vormt het sleutelwoord.

Tekst: Aart van der Haagen, Fotografie: Life Fitness

Als innovator in de dynamische fitnessbranche kun je niet stilzitten. Life Fitness bracht in 2007 een belangrijke primeur door een console met een geïntegreerd scherm te lanceren en bleef dat concept voortdurend doorontwikkelen, met kleine en grotere stappen. Tot die laatste categorie rekenen we de jongste generatie, die in april op FIBO in Keulen voor een grote aanloop op de stand zorgde. De Discover SE4-console, gekoppeld aan Life Fitness On Demand+, staat in de startblokken om gelanceerd te worden op de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt en is vanaf nu verkrijgbaar op de vernieuwde Integrity+ cardiolijn. “Bezoekers waren vooral onder de indruk van de verbeterde aanraakgevoeligheid, de verhoogde kleur- en lichtintensiteit, de introductie van 24-inch beeldschermen voor alle typen bases en de mogelijkheid om zelf content te uploaden,” vertelt Thomas Hoeven, directeur van Life Fitness Benelux. Daarmee heeft hij meteen de belangrijkste highlights genoemd, die hij verderop in dit artikel toelicht. Een toonaangevende Amsterdamse club zal in augustus als eerste Nederlandse afnemer de Discover SE4- console in gebruik nemen en krijgt daarmee de primeur.

All-in-one
Niet alleen het speelveld verandert, ook de consument groeit mee met nieuwe technologieën, zo stipt Hoeven aan. “Ruim twintig jaar geleden zagen we al wel dat mensen meer vormen van afleiding nodig hadden om cardiotraining interessanter te vinden. Wat begon als een weergave van bijvoorbeeld een simpele atletiekbaan ontwikkelde zich naar hoogwaardige televisieschermen die zich laten bedienen vanaf de console en elke gewenste omgeving in beeld brengen. De huidige smartphones en wearables bepalen de standaard: veel keuzemogelijkheden, snel schakelen tussen apps, een zeer directe respons van de touchscreen en altijd de optie om met één klik terug te gaan naar het begin. Gebruikers zijn eraan gewend geraakt, daarom hebben wij dit als norm gesteld bij de ontwikkeling van de Discover SE4-console. Deze bevat all-in-one touch-technologie, wat resulteert in een sterke kleur- en lichtintensiteit. Bovendien zijn er nu 16- en 24-inch beeldschermen beschikbaar voor alle cardiovariaties, in tegenstelling tot het verleden waarin het grootste display - toen nog 21 inch - alleen aan een loopband gekoppeld kon worden.

Iets bijzonders
Bij de ontwikkeling van de Discover SE4-console ging de user experience op de schop. We praten over andere kleuren en een verbeterde menustructuur, maar ook over bijzondere features. “Je kunt attract screens uploaden of ze uit onze bibliotheek selecteren, om de aandacht te trekken wanneer het cardiotoestel niet bezet is,” legt Hoeven uit. “Verder bestaat nu de mogelijkheid om tijdens een work-out naadloos van programma of omgeving te wisselen. Life Fitness On Demand+ leveren we er standaard bij, met een bibliotheek die intussen meer dan 500 programma’s telt en voortdurend blijft groeien.” De ‘+’ is nieuw en brengt iets bijzonders, namelijk de mogelijkheid om naast de LF-content eigen video’s en lessen op het scherm aan te bieden. “Met deze feature stellen we ondernemers in staat om op een zeer eenvoudige hun eigen DNA met betrekking tot personeel, omgeving en branding toe te voegen op de SE4-consoles.

Voorbereid op toekomst
De Discover SE4-console maakt draadloos opladen van smartphones mogelijk. Inloggen kan eenvoudig via bluetooth, een QR-code, NFC, RFID en ANT+. Verder biedt de open API-strategie van Life Fitness de mogelijkheid om gegevens uit te wisselen met andere aanbieders, zoals Egym en Virtuagym. Met een premium uitstraling, zoals een edge-to-edge-display, opliggende rvs logo's, strak vormgegeven handrails en matzwarte afwerking, tilt de console de wowfactor naar een hoger niveau. Hoeven: “Met drie jaar garantie en voorbereiding op toekomstige ontwikkelingen qua hardware en rekenkracht elimineert het de noodzaak voor grote investeringen op lange termijn. In de nazomer rolt Life Fitness haar nieuwe paradepaardje uit." Regelmatige over-the-air updates zorgen voor voortdurende verbeteringen. “We hebben genoeg exemplaren bij de fabriek gereserveerd om de BLX nog dit jaar te kunnen bedienen, ondanks de enorme wereldwijde vraag. Leveringen starten vanaf eind september. Achter de schermen blijft de evolutie intussen doorgaan.”

Meer informatie:
www.lifefitness.nl
www.lifefitness.com/en-us/catalog/consoles/discover-se4-console
Edities