Milon maakt het verschil bij Samm Bewegen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2012
Wie ben ik?

Het is nu acht maanden geleden dat Wendy is gestart met haar onderneming. “Tot nu toe verloopt alles volgens plan”, vertelt Wendy. “Ik heb de startfase achter de rug en ben nu aan het doorgroeien naar de volgende fase waarin ik het ledenbestand verder wil uitbouwen.”

Ledenwerving

“Ondanks de vakantieperiode heb ik er weer een mooi aantal nieuwe leden bij gekregen, maar het werven ervan is en blijft een continu proces. Daar ben ik nog volop mee bezig en in aan het investeren. Binnen nu en een paar maanden wil ik op het break-evenpoint zitten. Om dit te realiseren en het ledenbestand verder te laten doorgroeien ben ik lid geworden van een aantal ondernemersverenigingen om daar mijn verhaal te kunnen doen en bekendheid te krijgen. Verder adverteer ik regelmatig in lokale bladen en Business Magazines. Ook sta ik met een stand bij een tennisclub in Veenendaal tijdens de open clubkampioenschappen. Op deze manier probeer ik lokaal met zowel ondernemers, bedrijven, particulieren en leden van verenigingen in contact te komen. Het blijft belangrijk om actief te blijven in het werven van nieuwe leden. Een positieve ontwikkeling is, dat ik merk dat steeds meer leden enthousiast vertellen over dit concept naar anderen toe en de resultaten die ze bereiken waardoor ik meer naamsbekendheid heb gekregen en mensen zich spontaan aanmelden voor de kennismakingstraining”, aldus Wendy.

Concept

Aan het trainingsconcept van fit20 is in de afgelopen tijd niks veranderd. “Wendy: “We gaan wel extra elementen toevoegen met o.a. lifestyle coaching waarmee we mensen naast training begeleiding bieden in hun leefstijl, adviezen gebaseerd op het boekje ‘Oergezond’ dat uitgaat van negen prettige en oergezonde leefgewoonten. In dit boekje worden tips gegeven over o.a. voeding en beweging. Beweging is en blijft een belangrijk punt voor onze gezondheid. Het is bewezen dat kort intensief trainen beter is dan vaak en lang trainen. Precies zoals de fit20 training. Daarnaast is alle dagelijkse beweging zoals wandelen, fietsen, boodschappen doen op de fiets, tuinieren, traplopen een vorm van oergezond bewegen. Iedere stap telt, en daarvoor geldt: hoe meer hoe beter, maar dit hoeft niet intensief. Daar zorgt de fit20 training voor. Deze combinatie geeft een zeer positief effect op het versterken van de gezondheid.

Ik ben nu acht maanden bezig en word steeds gedrevener in het ondernemen. In het begin is alles nieuw en komen bepaalde zaken op je af zoals de administratie, acquisitie, trainingen geven enz. Dit heb ik nu aardig onder controle. Om een zaak goed op te zetten heb je minstens een jaar nodig. Daarbij word ik goed ondersteund door de fit20 organisatie. Elk kwartaal heb ik overleg met de andere franchiseondernemers waar we elkaars ervaringen, oplossingen en tips delen. Er is nog geen fit20 gestopt en de studio’s lopen goed. fit20 heeft het streven eind dit jaar 26 studio’s hebben. Hierdoor zal tevens de landelijke naamsbekendheid toenemen en dat is goed voor alle fit20 franchiseondernemers.”

Hoe het Wendy verder vergaat met haar fit20 studio, kunt u lezen in het volgende nummer van body•LIFE.

In het afgelopen nummer van body•LIFE heeft u het interview kunnen lezen met startende onderneemster Wendy Vink die begin dit jaar de franchise studio fit20 Veenendaal-Ede opende.

Wie ben ik? I producten en concepten

body•LIFE 7I2012 I

Edities