Testlab LateralX

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2013

Lezersreis body•LIFE UK Fitness Convention

Op dinsdag 11 juni 2013 organiseert body•LIFE UK, in samenwerking met TOPAZ Consulting, de body•LIFE UK Fitness Convention in het Wyboston Lakes Conference Centre te Wyboston, Bedfordshire.

Een congres met vele internationale aansprekende gastsprekers, geweldige netwerkmogelijkheden en een beursvloer waar u in contact komt met de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Engels fitnessbranche. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de website: www.bodylife-convention.com. Heeft dit uw interesse gewekt en zou u graag het congres bezoeken, laat het ons dan weten, want bij voldoende animo organiseren we vanuit body•LIFE Benelux een reis

om de UK Fitness Convention gezamenlijk te bezoeken. Stuur een e-mail naar

info@bodylifebenelux.nl o.v.v. 'UK Fitness Convention' met uw naam en

contactgegevens en wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de UK Fitness Convention.

Leestafelabonnement

body•LIFE Benelux wordt uitgegeven door de Van Munster Media Groep te Nijmegen. Behalve body•LIFE Benelux worden er door Van Munster Media nog 15 andere bladen gepubliceerd. Wij bieden u graag de mogelijkheid om zelf een leestafelpakket samen te stellen voor uw sportschool. U kunt kiezen uit de volgende magazines:

- Sport & Fitness magazine (6x per jaar à € 29,95).

- Porsche Scene Live (12x per jaar à € 54,-)

- Great British Cars (6x per jaar à € 35,-)

- Volvodrive Magazine (6x per jaar à € 35,-)

- Spanje Magazine (6x per jaar à € 24,95)

U ontvangt korting op korting per abonnement dat u afsluit, te weten:

10% korting bij 2 abonnementen; 15% korting bij 3 abonnementen;

20% korting bij 4 abonnementen; 25% korting bij 5 abonnementen.

Stuur een e-mail naar info@bodylifebenelux.nl o.v.v. Leestafelpakket met uw naam, de contactgegevens en de namen van de magazines waarop u een leestafelabonnement wenst en wij nemen hierover contact met u op.

NEWS

body•LIFE Benelux op FaceBook

body•LIFE Benelux is actief op FaceBook! Op onze FaceBook-pagina vindt u altijd als eerste het laatste nieuws, posten we interessante filmpjes, treft u een overzicht van aankomende evenementen en na afloop het verslag hiervan.

Uiteraard vindt u er tevens alle acties en aanbiedingen die we voor u regelen.

Like nu onze Facebook pagina en maak kans op een gratis leestafelabonnement naar keuze. Per 25 likes verloten we één gratis jaarabonnement. De winnaar kan kiezen uit: Sport & Fitness Magazine, Volvodrive Magazine, Spanje Magazine en Great British Cars. Like, Share en Win! Houd de FaceBook-pagina goed in de gaten om te zien of u heeft gewonnen.

www.facebook.com/bodyLIFEBenelux

body•LIFE Benelux zoekt clubs die ook 25 jaar bestaan

In het kader van het 25 jarig bestaan van body•LIFE portretteren we in 2013 in elke uitgave een onderneming en/of ondernemer die dit jaar tevens zijn/haar 25 jarig jubileum viert. Wilt u hier aan meewerken? Stuur dan nu een e-mail naar info@bodylifebenelux.nl o.v.v. 25 jarig bestaan en wij nemen contact met u op voor een mooie reportage over uw club.

Lezersreis body•LIFE Barcelona

Fitness Congres

Een internationaal congres voor fitnessclub managers in Barcelona bijwonen? Van 17 t/m 19 oktober organiseren onze Spaanse collega’s van Body•LIFE in het FIRA in Barcelona een congres voor alle Europese fitnessondernemers.

Kijk voor meer informatie op www.bodylifebarcelona.com of stuur een mail naar info@bodylifebenelux.nl o.v.v. Congres Barcelona en we sturen je geheel vrijblijvend een gids voor deelnemers (Engelstalig). Bij voldoende animo, wordt er wellicht vanuit Body•LIFE Benelux een lezersreis georganiseerd. Ook hiervoor mailt u naar info@bodylifebenelux.nl.

body•LIFE 2I2013 I

I body•LIFE 2I2013

Nieuw van Matrix Fitness: Versa Series krachtlijn

De nieuwe serie Versa-krachttoestellen van Matrix Fitness heeft alles: superieure biomechanica, hoog gebruikersgemak en de mogelijkheid om een systeem samen te stellen dat past in uw ruimte, leden en budget. Het gebruikersgemak uit zich in duidelijke stickers die via kleurzones aangeven welke spiergroepen worden getraind en hoe het toestel gebruikt moet worden. De instelpunten zijn eenvoudig bereikbaar en de speciale Action Specific Grips (functiespecifieke handgrepen) zijn ergonomisch vormgegeven en verminderen de druk op de contactpunten. Voor een rustige uitstraling in het fitnesscentrum hebben alle toestellen uit de Versa-krachtlijn een hoogte van 1.60m. En dan zijn er nog vele extra’s zoals een geïntegreerde elektronische teller die het aantal herhalingen, de verstreken tijd en de rusttijd bijhoudt. In de Versa-lijn verkrijgbaar: Chest Press, Shoulder Press, Lat Pulldown, Seated Row, Triceps Press, Biceps Curl, Pectoral Fly/Rear Delt, Leg Press, Seated Leg Curl, Leg Extension, Glute, Hip Abductor/Adductor, Abdominal en Back Extension. Uiteraard ook te zien, testen en ervaren op de Fibo! Meer informatie:

www.matrixfitness.nl

Business nieuws

Prepaid fitnesskaart biedt toegang tot honderden sportscholen

Een abonnement waar je voor een jaar aan vast zit, is voor veel mensen een reden om de sportschool te mijden. Dat soort sportstress is met OneFit niet nodig. Met een prepaid kaart van OneFit kun je bij honderden sportscholen terecht, zónder abonnement. Je bepaalt zelf waar, wanneer en wat je doet en je betaalt per keer dat je daadwerkelijk de sportschool in duikt. Of je nu zin hebt in een yogaklas, een paar baantjes zwemmen of een rondje apparaten. De OneFit card is een kaart die je via internet eenvoudig kunt opladen met credits. De kaart is ook verkrijgbaar bij Jumbo supermarkten, waar direct een bedrag naar keuze gestort kan worden. Op de website van OneFit is ook een overzicht te vinden van alle sportscholen die bij OneFit zijn aangesloten en hoeveel credits een bezoek aan de sportscholen kost. Zo zal een luxe sportschool met sauna en zwembad meer credits kosten dan een basic sportschool. Bij de aangesloten sportscholen scan je de pas bij de speciale OneFit terminal, en gaat de poort open, waarna de credits voor het bezoek worden afgeschreven. Eén credit kost € 2,50, een eenmalig bezoek zal tussen € 5 tot € 20 voor een all inclusive sportsclub met wellness en tennis/squashbanen liggen. OneFit garandeert dat een klant nooit meer betaalt dan wanneer bij de sportschool een losse entree zou worden gekocht.

Meer informatie: www.onefit.nl

Nieuwe vloeren bij Mansom

Mansom heeft recent een aantal nieuwe vloeren geïntroduceerd: de Function Aero en de Multifunctional Equipment Flooring. De Function Aero is een complete trainingszone die uitermate geschikt is voor Small Group trainingen. De vloer is voorzien van demping en kan naar wens in diverse uitstralingen en kleurcombinaties worden uitgevoerd. Aan de hand van een vloerplan kan de indeling van bijvoorbeeld trippelbanen, apparatuur opstelling, etc. in de vloer naar wens worden bepaald. De Multifunctional Equipment Flooring is een vloer die ontwikkeld is voor multifunctionele fitnessapparatuur zoals de Synergy en de Kinesis met speciale trainingsbelijningen voor deze apparatuur. De rubbervloer dient als een goede basis voor grip en demping voor de sporter en de benodigde apparatuur. De belijning is afgestemd op de hoeken en afstanden die met de apparatuur mogelijk zijn. Zo kan de sporter zijn prestaties beter bijhouden en vergelijken.

Meer informatie: www.mansom.nl

Fitlinxx ontwikkelt Health- en Wellnesstechnologie

FitLinxx heeft draadloze activiteitsmeters, gezondheidsapparaten en software waarmee hun partners aantrekkelijke fitness- en wellnessprogramma’s kunnen maken, die het voor de gebruikers mogelijk maakt hun persoonlijke activiteits- en gezondheidsgegevens te bekijken, doelen in te stellen, vooruitgang te meten en communities te vormen om hun gezondheid te verbeteren. Fitlinxx-producten verbeteren indrukwekkend de bindingspercentages met wellness en leiden tot een verhoogd activiteitsniveau, gezondere leefstijl, gewichtsverlies, lagere verhoogde bloeddrukpercentages en lagere gezondheidskosten onder de gehele bevolking. Fitlinxx netwerk van fitnesscentra en meer dan 50 partners heeft ertoe bijgedragen, dat reeds meer dan vier miljoen mensen voordeel konden halen uit het FitLinxx-assortiment. Activity Workx/EFAA, een nieuweFitLinxx-partner, die in combinatie met Fitcoach een leefstijlprogramma en retentieoplossing die het voor centra mogelijk maakt, zich bij leden te concentreren op de begeleiding gedurende de eerste 3 maanden, met een langer lidmaatschap als resultaat.

Meer informatie: www.efaa.nl

Greinwalder & Partner lanceert mobiele Slim Belly

Een nieuwe mijlpaal voor lokaal afslanken: de nieuwe mobiele Slim Belly is gelanceerd. Slim Belly is nu ook interessant geworden voor mensen die graag groepslessen volgen of buiten willen hardlopen of fietsen. Door de mobiliteit van een nieuwe accu aangedreven pomp kan de buikband gedragen worden bij groepslessen, cardiotraining en outdoor. Met dit flexibele concept reageert Greinwalder & Partner op de wens van fitnessclubs om het gepatenteerde systeem voor een nog grotere doelgroep beschikbaar te maken. Van de meer dan 900 licentiehouders zijn 197 clubs met de mobiele Slim Belly gestart. Alle 2.800 pompen waren hiermee binnen een maand uitverkocht. Zo ook bij Yvonne van Kouwen van Yvonne’s Lifestyle Centre in Hellevoetsluis: “We krijgen heel enthousiaste reacties over de mobiele Slim Belly, een dag na de inhouse training reeds 3 setjes banden plus Upgrades verkocht, en dan zijn we nog niet eens begonnen! In het voorjaar starten we ook met outdoor groepslessen. Het is nu al het gesprek van de dag in onze club!”

Meer informatie: www.greinwalder.nl

Steeds meer fitnessscholen bieden Zumba® Toning

Zumba® Toning is dé fitnesshit van Zumba® Fitness. Vandaar dat steeds meer sportscholen in Nederland deze efficiënte en effectieve manier van fitness aanbieden. Zumba® Toning combineert op een creatieve manier de sensatie van een Zumba® Fitness-party met lichtgewicht, sambabalachtige toning sticks. Deze sticks zijn een logische aanvulling op de originele Zumba® Fitness-oefeningen en zorgen voor de opbouw van stevige spieren. Deelnemers krijgen met Zumba® Toning meer uithoudingsvermogen en spierkracht, waardoor ze uitgedaagd worden voor een nog intenser workout. Naast de vele voordelen van 'body-sculpting' zijn de toning sticks vooral heel leuk om mee te fitnessen. Met Zumba® Toning verstevigen de deelnemers elke spier in hun lichaam en verbranden calorieën terwijl ze dansen op een aanstekelijke mix van ritmes.

Meer informatie: www.zumba.nl

Edities