Eenheidsgevoel, (ont)spanning en een positieve vibe

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2014

Alleen echte diehards deden mee aan de late morning workout Best of BODYPUMP and GRIT.

Megakwartaal, hét evenement dat je als (potentiële) sportinstructeur van Les Mills niet mag missen, had dit jaar een nieuwe opzet. Hiermee werd grootser uitgepakt dan ooit. De redactie van bodyLIFE was erbij en ontdekte dat trainen, kennis vergaren en feesten heel goed samen kunnen gaan.

Eenheidsgevoel, (ont)spanning en een positieve vibe

Megakwartaal Les Mills

Dit jaar was het Megakwartaal, dat als thema ‘Superheroes’ had, drukker dan ooit. Zo’n 1.700 belangstellenden waren afgereisd naar de locatie voor het Megakwartaal, NH Koningshof in Veldhoven. Na de officiële opening konden diverse clinics worden gevolgd. Top-presenters als Tauvaga Siolo (bekend als DVD presenter van verschillende SH’BAM en BODYCOMBAT releases) en Pernilla Andersson (o.a. bekend als DVD presenter van diverse BODYSTEP releases) begeleidden de clinics, evenals Elin Hellström (Les Mills Trainer GRIT, SH’BAM, CXWORX), Carina Simm (o.a. hoofdtrainer RPM), Martha Cooper (o.a. Hoofdtrainer CXWORX) en Berna Boms (o.a. National Trainer BODYCOMBAT, BODYATTACK, BODYJAM, BODYPUMP). Nog meer dan voorgaande jaren werden de clinics ondersteund door indrukwekkende lichtshows.

Workshops

Ook konden er diverse workshops gevolgd worden. Bijzonder was de ‘Do Good’ Best of RPM Masterclass, waarbij de deelnemers een vrijwillige donatie konden doen aan Rooster Racing, een groep fietsfanatiekelingen die zich inzet voor goede doelen, in dit geval het kankerfonds.

Tijdens de sessie met Alex van der Werf werd er kennis gemaakt met superfoods, terwijl Jan Middelkamp geïnteresseerden bijpraatte over de Self-Determination Theory, waardoor onder andere de intrinsieke motivatie van deelnemers tijdens de les verhoogd kan worden. Nuno de Brito liet de deelnemers de ‘Kracht van de stilte’ beleven. Wie meer te weten wilde komen over hoe deelnemers individueel te coachen kon terecht bij de workshop ‘The Fantastic Four’ van Tim Keightley.

’s Avonds was het tijd voor de Super You & Me party, waar verschillende dj’s de aanwezigen direct in een feeststemming brachten. Iedereen had zich goed aan de dresscode van ‘superhero’ gehouden. Batman, Superman, Spiderman, Catwoman en Poison Ivy, maar ook de minder voor de hand liggende Popeye en Ryu van Streetfighter werden gesignaleerd.

Diehards

Het feest duurde tot in de vroege uurtjes, maar ’s ochtends stonden de echte diehards alweer te trappelen om aan de late morning workout ‘Best of BODYPUMP and GRIT’ mee te doen. Wie meedeed aan de work-out kreeg het gevoel bij een grote familie te horen. De presenters gaven vanaf het podium aan trots te zijn op de deelnemers, die er niet voor kozen om hun roes uit te slapen maar keihard te trainen. Vooral het GRIT-gedeelte met burpees, push-ups, maar ook core-oefeningen was behoorlijk pittig na een avondje feesten. Maar de onderlinge high-fives die werden uitgedeeld stimuleerden om nog een tandje bij te zetten.

Na een weekend vol eenheidsgevoel, (ont)spanning en een positieve vibe maakten ook wij kennis met waar we de diverse deelnemers al over gehoord hadden, namelijk de after-Megakwartaal dip. Gelukkig kunnen we die weer een beetje tegengaan met de lessen van Les Mills die bij onze eigen sportschool worden gegeven.

Edities